Continutul acestei pagini prezinta utilizatorilor si vizitatorilor termenii si conditiile ale utilizarii site-ului www.velix.ro

Magazinul online gazduit de www.velix.ro se afla in proprietatea societatii SC ONLINE BUSINESS TRADING SRL, cu sediul in Bucuresti, cod inregistrare 32881162, numar ordine la registrul comertului J40/2667/2014.

Navigarea pe acest site si achizitia de produse constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor prezentate in continuare.

Webmasterul site-ului www.velix.ro isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare "Utilizatori". Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.

 
Continutul site-ului si drepturile de proprietate intelectuala

Continutul acestui site nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, in alte scopuri decat cele expres si legal permise. Extragerea oricaror informatii urmata de orice utilizare in scop comercial care depaseste sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vanzare ori licentiere si fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o incalcare a termenilor si conditiilor.

Sunteti de asemenea de acord sa nu afectati si interferati in vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restrictioneaza utilizarea, copierea unui continut sau elemente care intaresc limitele de utilizare a siteului sau a continutului acestuia.

 
Dreptul consumatorilor de denuntare unilaterala a contractului

Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului si compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii producatorului inainte de a-l cumpara. Raporturile comerciale dintre cumparator si www.velix.ro sunt reglementate oficial de Ordonanta Guvernului 130/2000, privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

 
Conditii de returnare

Clientii Velix pot returna produsele cumparate, in ambalajul original, fara urme de uzura, ambalaj, instructiuni sau componente lipsa in termen de 10 zile. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea. Velix va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la primirea returului, fara cheltuielile aferente taxelor de livrare, tur sau retur.

Returnarea produselor se poate face doar dupa ce ne anuntati in acest sens. Noi va vom oferi o adresa pentru returnarea produselor, astfel incat coletul sa poata fi ridicat in cel mai scurt timp. Ne rezervam dreptul de a nu receptiona colete fara notificare prealabila.

"Clienti" sau "consumatori" sunt DOAR PERSOANELE FIZICE. Clientii cu personalitate juridica nu au dreptul sa denunte unilateral contractul, legislatia in domeniu referindu-se doar la persoanele fizice.

Administratorul site-ului www.velix.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site, insa uneori acestea pot contine inadvertente (specificatiile sau pretul produselor modificate de catre producator fara preaviz sau viciate de erori de operare). Atentie: fotografiiile au caracter informativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetele standard.

 
Frauda

In scopul accesarii si utilizarii anumitor sectiuni ale website-ului poate fi necesara crearea unui cont personal. Prin prezenta declarati ca va asumati integral responsabilitatea pentru toate si oricare dintre activitatile realizate prin intermediul contului pe care il deschideti pe website si, in consecinta, va sfatuim sa asigurati securitatea parolei contului sau a altor date de acces. In cazul in care securitatea contului pe care il detineti este compromisa, trebuie sa anuntati imediat administratorul site-ului www.velix.ro nu este responsabil pentru daunele care va sunt cauzate sau care sunt cauzate tertilor de orice fel, prin utilizarea neautorizata a contului.

 
Drept aplicabil

Prin folosirea site-ului www.velix.ro utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si administratorii site-ului www.velix.ro sau asociatii/partenerii/afiliatii acestuia. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

 
Disponibilitatea serviciului

Administratorul site-ului isi rezerva dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a site-ului www.velix.ro in orice moment si la orice interval de timp liber ales, avand dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau in totalitate serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul acestui website fara vreo notificare prealabila individuala sau generala.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de utilizare, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email contact@velix.ro

 

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Noi respectam cu strictete confidentialitatea datelor clientilor si ne angajam sa nu transmitem datele personale ale clientilor catre terti si sa le folosim exclusiv in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzii) si pentru informari comerciale cu privire la acest magazin.
Nu încurajam SPAM-ul, nu furnizam adresa dumneavoastra de e-mail unor terti (persoane fizice sau juridice), nu comercializam, nu oferim, nu facem schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulgam adresa dumneavoastrã de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site.

 

Nota de informare privind protectia datelor personale

 
Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice SC ONLINE BUSINESS TRADING SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra sau o alta persoana. Scopul colectarii datelor cu caracter personal este de a opera si livra comenzile efectuate de dumneavoastra.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata prin posta pe adresa societatii noastre.


Dreptul de a va modifica si sterge datele detinute de www.velix.ro. Velix confera dreptul utilizatorului de a modifica datele inregistrate. Vom nota unele aspectele de care sunteti interesat pentru a va trimite rareori promotii ce includ produse si servicii noi. Aveti dreptul de a solicita stergerea datelor dumneavoastra din baza noastra de date.

 

Securitatea datelor

 
Pentru confidentialitatea si securitatea datelor dumneavoastra, inregistrarea si autentificarea pe www.velix.ro implica o parola.

Noi oferim posibilitatea utilizatorilor sitului de a trimite comentarii, intrebari si sugestii. Orice informatie care este trimisa prin intermediul formularelor de contact va fi folosita tinand cont de dreptul la confidentialitate si la imagine al persoanelor.

Modificari ale politicii de confidentialitate
Daca consideram ca este necesara o schimbare a regulilor de confidentialitate, vom publica respectivele modificari in aceasta pagina pentru a va informa cu privire la tipurile de informatii pe care le colectam si modul in care le utilizam. Daca aveti intrebari cu privire la politica noastra de confidentialitate va rugam sa ne scrieti.

Pozele au caracter informativ si pot contine anumite accesorii sau produse care nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre acestea si produsele din magazine.

 

Garantia Produselor

Produsele comercializate prin intermediul site-ului beneficiaza de garantie (conform normelor legislative in vigoare) – aceasta fiind oferita pentru fiecare produs in parte.

Pentru acordarea garantiei, produsele trebuie sa fie achizitionate din cadrul magaznului nostru, verificarea o vom face in momentul in care clientul solicita trimiterea produsului in garantie. Produsul trebuie sa fie insotit accesoriile aferente (daca este cazul), dar si de ambalajele (cutiile) originale ale produselor.

Daca aceste conditii nu sunt respectate, dupa receptionare - se va face o evaluare a produsului, S.C. ONLINE BUSINESS TRADING SRL rezervandu-si dreptul de a estima valoarea actualizata a produsului (intotdeauna se va comunica telefonic cu clientul valoarea rezultata in urma estimarii produsului).

In cazul expedierii unui produs catre service-pentru garantie, acesta trebuie sa soseasca exclusiv prin CURIERAT RAPID / POSTA ROMANA si cu taxele de expediere achitate de catre client. Produsul va pleca de la noi inapoi catre client cu taxele postale sau de curierat achitate de catre noi.

In cazul in care pentru produsul expediat la garantie se constata disfunctionalitati, vicii ascunse sau nereguli de functionare, costurile de expeditie pentru coletul cu produsul reparat in perioada de garantie, este suportat de catre client.

Pentru produsele returnate pentru garantie si la care nu se constata nereguli de fabricatie, Clientul va suporta si taxele de returnare.

Nu se ofera garantie pentru defectiunile aparute ca urmare a nerespectarii conditiilor de transport, pastrare, punere in functiune, exploatare si intretinere, a manipularii defectuoase, a lovirii produselor, a producerii accidentelor, socurilor electrice, mecanice, termice, a existentei unui grad ridicat de impuritati, a patrunderilor de lichide in produse, a expunerii la foc, ventilatiei necorespunzatoare, utilizarii gresite sau neglijente a produselor, expunerii excesive la umezeala, solicitarii anormale in utilizare sau exploatarii defectuoase (introducere gresita a CD-urilor/stick-urilor USB, fortarea la introducere sau la deschiderea unitatii CD/DVD-ROM, utilizarea de discuri, dischete, CD-uri, USB-uri prezentand defectiuni, fisuri, deformari, utilizarea de periferice defecte sau cabluri de legatura electrica sau de date defecte sau rupte, lipite, legate in scurtcircuit), greselilor de instalare (lipsa impamantarii la priza, cuplarea oricarui periferic la calculator in timp ce echipamentele sunt in functiune) sau fluctuatii ale tensiunii de alimentare, interventii asupra produselor, indiferent de natura lor, de catre personal neautorizat in scris de furnizor, sau modificarea seriilor din certificat. De asemenea, nu se acorda garantie in cazul constatarii oricaror urme de produse alimentare, lichide, obiecte straine pe produse sau in interiorul acestora. Furnizorul nu va putea fi facut raspunzator, in cazul defectarii produsului, pentru pierderea informatiilor sau datelor, precum si pentru orice prejudicii ce ar putea suferi beneficiarul in urma acestor pierderi, obligatia vanzatorului fiind numai de a repara sau inlocui produsul defect. Vanzatorul nu este raspunzator de deblocarea echipamentelor care au fost protejate prin parole de catre beneficiar. Acumulatorii (bateriile reincarcabile) beneficiaza de 6 luni garantie de la data achizitiei, cu exceptia situatiilor cand se precizeaza altfel.

Obligatiile beneficiarului:
Alimentarea de la reteaua electrica cu impamantare si in limitele de toleranta prevazute de producator; Folosirea numai a elementelor de cablare originale ale echipamentelor; Respectarea instructiunilor de utilizare ale echipamentelor, conform indicatiilor tehnice date de vanzator, respectiv de executantul operatiilor de service; Pastrarea integritatii sigiliilor vanzatorului, respectiv ale executantului lucrarilor de service; Confirmarea pe documentele executantului, a lucrarilor efectuate, prin semnarea si stampilarea lor; Pastrarea documentatiei si a ambalajului primite odata cu echipamentul, pe toata durata garantiei Pentru a putea beneficia de garantie, este obligatorie prezentarea in original a certificatului de garantie. Produsul va fi insotit de toate accesoriile cu care s-a livrat. Nu se ofera garantie in situatia in care documentele de garantie nu sunt prezentate, au fost deteriorate/modificate sau sunt ilizibile. Pierderea certificatului de garantie poate determina iesirea din garantie a produsului. Recomandam sa fie insotit si de ambalajul original, pentru a asigura integritatea produsului in cazul transportului. Produse fara etichetele sau sigiliile de garantie intacte sau cu defecte cauzate de manipulare sau stocare defectuoase, cum ar fi, dar fara a se limita la urmatoarele: crapaturi, sparturi, elemente torsionate, desprinse sau lipsa, urme de arsuri, inundatie - vor fi refuzate la receptie in vederea acordarii garantiei. Modificarile de configurare si utilizarea incorecta sau nelicentiata a produselor software exonereaza vanzatorul de orice raspundere. Garantia furnizata nu afecteaza drepturile statuale ale beneficiarului consumator prevazute prin legislatia aplicabila in vigoare, respectiv Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora; Ordonanta Guvernului 21/1992 privind protectia consumatorilor, Legea 296/2004 privind Codul Consumului. Garantia este valabila doar pe teritoriul Romaniei.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original nedesfacut, cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Avem rugamintea sa trimiteti coletul cu produsul sau produsele ce urmeaza a fi returnate fara ramburs sau taxe de achitat catre firma noastra, acestea nu vor fi ridicate. Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile de la retur. Returul produselor se supune acestei legi numai pentru produsele care sunt livrate clientilor prin Posta Romana sau curierat rapid, comenzile care au fost ridicate de la sediul nostru sau livrate de firma noastra direct la clienti prin intermediul personalului propriu nu sunt considerate comert la distanta, intrucat pot fi vizualizate, verificate si acceptate personal, ca si corespunzatoare cu scopul si nevoile clientului. Persoanele juridice nu beneficiaza de dreptul de retur.